7 september en 12 oktober: lezingen Caroline Vanderhoeven


 

Onze psychologe Caroline Vanderhoeven geeft in september en oktober twee lezingen rond jonge kinderen/baby's:  

 

  • 7 september 2017: 'Als eten moeilijk loopt ... - Een lezing over kieskeurige en moeilijke eters'
  • 12 oktober 2017: 'Als troosten niet helpt ... - Een lezing over het huilgedrag van (huil)baby's'

 

Praktisch

 

  • Uur: telkens van 19.30 tot 21 uur, deuren open vanaf 19 uur. Nadien is er nog de mogelijkheid tot napraten.
  • Locatie: AZ Sint-Jozef Malle - zaal Babbelaar/Fluisteraar
  • Doelgroep: zie bij de toelichting over de lezing
  • Inschrijving: Om praktische redenen willen we het aantal aanwezigen kunnen inschatten. Daarom vragen we je om Caroline te laten weten als je langskomt: caroline.vanderhoeven@emmaus.be

 

Als eten moeilijk loopt ... - Een lezing over kieskeurige en moeilijke eters (7 september 2017)

 

Eten is een eerste levensbehoefte. Voor jonge kinderen is goed eten extra belangrijk omdat zij nog heel veel moeten groeien en hun lichaam gezonde en gevarieerde voeding nodig heeft. Etenstijd kan een heel fijn en gezellig familiemoment zijn, maar jammer genoeg komen hier soms problemen bij kijken. De beperkte voedselinname maakt vaders en moeders vaak heel erg bezorgd en de (dagdagelijkse) strijd die hierrond wordt gevoerd, creëert bij alle gezinsleden vaak vele frustraties.

 

Tijdens deze lezing staan we stil bij het belang van gezonde en gevarieerde voeding, helpen we bij het begrijpen waarom eten bij deze kinderen zo moeilijk loopt en maken we je attent op de typische valkuilen. We geven je ook allerlei tips om jouw moeilijke/kieskeurige eter meer geïnteresseerd te krijgen in voeding.

 

Doelgroep: ouders met kinderen (gaande van peuter- tot lagere schoolleeftijd) waarbij eten een strijd is en hulp- of zorgverleners die met deze doelgroep te maken hebben.

 

 

Als troosten niet helpt ... - Een lezing over het huilgedrag van (huil)baby's (12 oktober 2017)

 

Alle baby's huilen van tijd tot tijd. Baby's kunnen immers nog niet goed communiceren en huilen is daarom hun belangrijkste communicatiemiddel. De mate waarin ze huilen, de tijdsduur en de intensiteit kunnen echter wel verschillen. Bij overmatig huilgedrag is het dan ook normaal dat je als ouder wordt overweldigd door allerlei gevoelens gaande van ongerustheid, boosheid, frustratie, onzekerheid en schuldgevoelens tot neerslachtigheid.

 

Tijdens deze lezing trachten we jouw inzicht in het huilgedrag van je kind te vergroten, maar willen we je ook geruststellen en enkele handvaten bieden. We geven je antwoord op volgende vragen: Waarom huilen baby's? Wat is normaal huilgedrag? Hoe ontwikkelt het huilen van een baby zich? Wat is er mis met mijn baby? En wat kan ik doen als ouder?

 

Doelgroep: (aanstaande) ouders met baby('s) en hulp- of zorgverleners die met deze doelgroep te maken hebben.