Samenwerking loontAZ Sint-Jozef is een autonoom ziekenhuis en streeft ernaar om een onafhankelijke koers te blijven varen. Uiteraard zijn we geen op zichzelf staande - en van andere zorgverstrekkers afgesloten - organisatie.
Samenwerking draagt bij tot een hogere kwaliteit van de zorg. Zo kan elke patiënt rekenen op de gepaste zorg.


1. vzw Emmaüs

AZ Sint-Jozef maakt deel uit van vzw Emmaüs, een netwerk van 21 voorzieningen, dat actief is in bijna alle sectoren van de welzijns- en gezondheidszorg in provincie Antwerpen.


2. Samenwerking met andere ziekenhuizen


  • UZA, Antwerpen
    • Pediatrie heeft een informele samenwerking met UZA.

 

3. Samenwerkingsverbanden


vznKUL

AZ Sint-Jozef Malle maakt deel uit van het Vlaams Ziekenhuis Netwerk KU Leuven in het kader van KWS, een softwarepakket voor het beheer van elektronische patiëntendossiers. Doel: eenduidige zorgverstrekking met één gedeeld dossier per patiënt dat raadpleegbaar is voor alle zorgpartners.


Iridium kankernetwerk

AZ Sint-Jozef maakt deel uit van het Iridium kankernetwerk, samen met AZ Sint-Nikolaas, UZA, GZA, AZ Monica en AZ Klina. Bij dit netwerk  wordt de medische expertise, op vlak van oncologie, van alle partners gebundeld om elke patiënt  een zo kwalitatief mogelijke oncologische zorg te bieden.


Robotcentrum Antwerpen

De dienst urologie maakt, inzake robotchirurgie, deel uit van het Robotcentrum Antwerpen. Dit samen met AZ Klina, AZ Herentals, AZ Turnhout en ZNA (sites Jan Palfijn, Middelheim en Stuivenberg). Alle partners maken hierbij gebruik van de Da Vinci-robot die staat opgesteld in AZ Klina. Het concentreren van deze expertise zorgt voor een grote kostenefficiëntie en kwalitatieve zorg.


4. Samenwerkingsverbanden met andere zorginstellingen

AZ Sint-Jozef Malle heeft een degelijk samenwerkingsverband met het woonzorg- en revalidatiecentrum De Dennen.  Zij bieden hulp- en dienstverlening op maat van ouderen.


5. Samenwerking met eerstelijnszorgers

AZ Sint-Jozef vindt het erg belangrijk om een goede relatie te onderhouden en verder uit de bouwen met eerstelijnszorgers, zoals huisarten, kinesisten,… in de regio Voorkempen. Hiervoor organiseren wij o.a. symposia, medische audits en kennismakingsmomenten. Bekijk onze activiteitenagenda.


6. Samenwerking met patiëntenverenigingen

AZ Sint-Jozef werkt actief samen met patiëntenverenigingen. Een overzicht vind je HIER.