Wat kost het u?Het ziekenhuis factureert alle kosten en honoraria van uw ziekenhuisopname.
De kostprijs van uw ziekenhuisopname wordt bepaald door:


Meer informatie over remgeld, kamerkeuze, honoraria en geneesmiddelenforfaits vindt u in het document 'Informatie voor opgenomen patiënten'.


Het ziekenfonds en/of uw hospitalisatieverzekering nemen een deel van de kosten voor hun rekening. Er blijft ook een deel ten laste van u als  patiënt (= persoonlijk aandeel). Informeer u hierover op voorhand. Ook uw behandelende arts kan u informeren over de te verwachten medische kosten.


Tussenkomst ziekenfonds

Bent u in orde met uw (Belgische) ziekteverzekering? Dan verrekenen we rechtstreeks met uw ziekenfonds het deel waar zij in tussenkomen voor het gedeelte van de verplichte ziekteverzekering. Als u achteraf uw factuur aanbiedt aan het ziekenfonds via de aanvullende of hospitalisatieverzekering, kunt u rekenen op nog een tussenkomst. Dit wordt echter nooit rechtstreeks geregeld door het ziekenhuis.
Consultaties en een  beperkt aantal technische prestaties kan het ziekenhuis niet met het ziekenfonds regelen. Met het groene getuigschrift kunt u alsnog een tussenkomst vragen aan uw ziekenfonds.


Uw eigen kosten: het ‘persoonlijk aandeel’

U betaalt enkel de kosten, waarin het ziekenfonds niet tussenkomt. Dit is het persoonlijk aandeel, ook remgeld genoemd. De prijs wordt bepaald volgens de wettelijke Riziv-reglementering. Als u een éénpersoonskamer kiest en daar ook verblijft, dan mag de arts supplementen aanrekenen en wordt er ook een kamersupplement aangerekend. Deze zijn ook ten laste van de patiënt.Voor een buitenlandse patiënt, geldt een andere regelgeving.

>> meer over het wettelijk persoonlijk aandeel
>> meer over kamerkeuze


Hospitalisatieverzekering

Heeft u een bijkomende hospitalisatieverzekering? Dan worden de facturen in de meeste gevallen rechtstreeks overgemaakt aan de verzekeraar. U ontvangt nadien van hen een factuur met franchisekosten en eventueel niet-gedekte kosten.
Opgelet: gelieve vóór de opname steeds uw verzekeraar op de hoogte te brengen en de nodige gegevens te vermelden bij inschrijving in ons ziekenhuis. Enkel indien de ingreep door uw hospitalisatieverzekering wordt goedgekeurd, gaat de factuur rechtstreeks naar de verzekeraar.

>> meer over hospitalisatieverzekering


Contacteer ons!

Heeft u vragen over de kostprijs of over de factuur? Neem dan contact op met de dienst facturatie.

Indien u een raming wenst van de kostprijs van een ingreep, kunt u de nodige informatie bekomen bij de dienst facturatie.


Meer weten?

Contactgegevens facturatiedienst

Tel.: 03 380 26 45

E-mail: Facturatie.Zoersel@emmaus.
be