12 tot 14 augustus: Oude Liersebaan en Andreas Vesaliuslaan beperkt bereikbaar door wegenwerken


Op maandag 12 en dinsdag 13 augustus plaatst aannemer Gravaubel in opdracht van de gemeente Malle een nieuwe toplaag op het wegdek van de Oude Liersebaan en Andreas Vesaliuslaan vanaf het kruispunt met de Jagersweg tot na het dialysecentrum. Bij regen schuiven de werken één of twee dagen op. De werken worden telkens in de voormiddag uitgevoerd.

Wat betekent dit voor jou als patiënt of bezoeker?

  • De bushalte van De Lijn aan het ziekenhuis wordt deze dagen niet bediend. Kom je toch met de bus, dan stap je best af aan de halte Andreas Vesaliuslaan of halte Sint-Antonius Bethaniëlei.
  • Als patiënt of bezoeker kan je steeds de parking van het ziekenhuis oprijden. In de loop van de voormiddag (afhankelijk van het verloop van de werken) is de parking afrijden gedurende max. 30 minuten niet mogelijk om de toplaag niet te beschadigen. Volg de aanwijzingen van onze medewerkers ter plaatse. Je uitrijticket blijft uiteraard geldig en hoef je niet opnieuw te valideren.
  • Nierpatiënten die tijdens de werken in het dialysecentrum moeten zijn, volgen de omleiding langs de Kanstanjeweg (Zoersel). Deze toegang wordt tijdens de werken tijdelijk opengesteld. Bij vroegtijdige afronding van de werken zal de Kastanjeweg vroeger terug worden gesloten. Zij krijgen verdere info via de afdeling.

Belangrijk

  • De spoeddienst van ons ziekenhuis blijft altijd bereikbaar.
  • Voetgangers of fietsers hoeven nooit te wachten.
  • De eerste weken na de werken kan de toplaag afhankelijk van de weersomstandigheden nog uitzweten. De harslaag kan beperkt kleven aan banden of schoenen. Er zullen kort na de werken ook losliggende steentjes zijn. Wees voorzichtig en pas je snelheid aan. AZ Sint-Jozef Malle en PC Bethanië zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade berokkend naar aanleiding van de werken.
  • Twee weken na de bestrijkingswerken schildert de aannemer de wegmarkeringen. In tussentijd plaatsen ze verkeersborden als signalisatie.

Verloop van de werken

Op maandag 12 augustus voert de aannemer bestrijkingswerken uit aan beide rijhelften van de Oude Liersebaan en Andreas Vesaliuslaan. De hinder voor de omgeving is beperkt, omdat het verkeer onmiddellijk over de bestrijking mag rijden. De rechterhelft van de rijbaan (kant ziekenhuis) krijgt ineens een slemlaag. Hierover mag het verkeer max. 30 minuten niet rijden. De kans bestaat dus dat je bij het verlaten van de parking max. 30 minuten moet wachten tot de laag is uitgehard. Volg de instructies van onze medewerkers ter plaatse. Je uitrijticket blijft uiteraard geldig en hoe je niet opnieuw te valideren. De aannemer verdeelt de werf over verschillende delen. Daardoor kan je als patiënt of bezoeker de parking van het ziekenhuis altijd oprijden en is de dienst spoedgevallen altijd bereikbaar.