Bedside briefing


Tijdens uw verblijf geven verpleegkundigen die van shift wisselen informatie over uw verzorging aan elkaar door. Ze doen dit letterlijk aan uw bed tijdens de bedside briefing of overdracht aan bed. AZ Sint-Jozef Malle kiest voor deze manier van briefing om de kwaliteit van zorg te verbeteren en zo krijg je de kans te participeren in het zorgtraject. Het verhoogt uw veiligheid en betrokkenheid.

Hoe verloopt de overdracht aan bed?

De verantwoordelijke verpleegkundige van de ochtendzorg brengt de verpleegkundige van de avondshift op de hoogte van jouw toestand. Dit gebeurt tijdens de overdracht aan bed in jouw bijzijn tussen 13.30 en
14.30 uur. Het bezoek wordt verwacht om de kamer te verlaten. Familie mag, indien je vooraf toestemt, aanwezig blijven.

Indien je niet wenst dat de overdracht in jouw bijzijn gebeurt, mag je dit steeds melden aan de verpleging.

Wat verwachten we van u als patiënt?

Tijdens de overdracht geven we enkel de gegevens door die belangrijk zijn om je goed verder te verzorgen. Luister aandachtig mee zodat je kan nagaan of alle gegevens correct zijn. Je mag gerust vragen stellen of extra informatie geven. Daarnaast maak je tijdens de overdracht kennis met de verpleegkundige die vanaf dan verantwoordelijk is voor jou. Met praktische zaken willen we gerust helpen, maar we doen dit best voor of na de overdracht aan bed.

Folder bedside briefing

Klik hier