Investeren in gezondheid

In lijn met de nationale richtlijnen zal AZ Sint-Jozef Malle vanaf maandag 26 oktober de reguliere, niet-dringende zorg uitstellen voor een periode van 4 weken. Op die manier kunnen we voldoende bedden voorzien voor coronapatiënten en houden we de druk op het personeel en het ziekenhuis onder controle. 

De snelle evolutie van de coronapandemie zorgde ervoor dat de overheid donderdag 22 oktober besliste dat elk ziekenhuis alle electieve en planbare activiteiten die gebruik maken van intensieve zorgen, alle klassieke opnames die geen gebruik maken van intensieve zorgen en tot slot alle chirurgische ingrepen die plaatsvinden in het daghospitaal, moeten uitstellen vanaf maandag 26 oktober en dit gedurende een periode van 4 weken. Maandag 2 november moet het ziekenhuis opgeschaald zijn naar fase 2A.

Het ziekenhuis brengt je op de hoogte
Indien je ingreep of opname niet kan doorgaan, verwittigen we jou telefonisch. Hoor je ons vooraf niet, dan gaat je opname gewoon door op het afgesproken tijdstip. Gelieve niet zelf naar het ziekenhuis te bellen om overbelasting van de lijnen te voorkomen.

Stel je dringende zorg niet uit 
Raadplegingen, onderzoeken en therapieën blijven doorgaan. Ook dringende ingrepen en opnames blijven uiteraard steeds doorgaan. Stel deze niet uit! Samen zorgen we ervoor dat het ziekenhuis een veilige plek blijft.